Σκόπια: Κοινωνική διαμαρτυρία μπροστά στο Κοινοβούλιο




Πράγματι, πρωτότυπη η διαμαρτυρία των Σκοπιανών, μπροστά από το Κοινοβούλιο, 123 άτομα καθισμένα σε καρέκλες, όσες οι βουλευτικές έδρες στη χώρα- μια γελοιοποίηση των ‘εθνοπατέρων’



Δεκέμβριος 23, 2014.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, σήμερα, 123 πολίτες προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, με έναν συμβολισμό,  αντίθετοι στα ψεύτικα  λόγια των κυβερνώντων ότι: «ο λαός είναι η πηγή της κυριαρχίας στο κράτος και είναι αυτός που, τάχα,  θεμελιώνει τη δημοκρατία».


Η καθιστική διαμαρτυρία των 123 διαμαρτυρομένων σε ΚΑΡΕΚΛΕΣ, συμβολίζει τις καρέκλες των  123 βουλευτών  του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, που στην ουσία αδιαφορούν για την  έννοια της δημοκρατίας, η οποία  δεν είναι δυνατή, χωρίς τη ενεργό δράση  των ελεύθερων πολιτών στη χώρα.



Το κοινωνικό αυτό κίνημα- πράγματι πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού- ονομάζεται Άιντε- АЈДЕ! (τουρκική έκφραση που τη λένε και οι Έλληνες) 

«Είναι μια πλατφόρμα άτυπη, αλλά οργανωμένη ομάδα « από ανοιχτόμυαλους ανθρώπους από διαφορετικές ιδέες και συμπεριφορές που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις κατακερματισμένες δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα».

Η Μαριάν Ζαμπρατσάνετς θα πει ότι το κίνημα Άιντε,  υποστηρίζει  τους πολίτες που σκέφτονται ελεύθερα, χωρίς να λένε φανφάρες και να  δημιουργούν  καταστάσεις, αλλά  αυτούς που αναζητούν αξιόπιστες κυβερνήσεις, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις από τους ψευδοπατριώτες.

Ο Αρτάν Σαντίκου θα πει: „доста“- Φθάνει πια, ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει η μεγαλύτερη αδικία στην Ευρώπη.

«Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη για την κοινωνία σε μια αξιοπρεπή ζωή και με ισότητα προς όλους. Να υπερασπισθούμε την κοινωνία από την ενορχηστρωμένη κλοπή που γίνεται κατά των πλέον ευάλωτων και φτωχών. Να επιστρέψουμε στο χαμόγελο στους γείτονες και συμπολίτες μας».



Η Μπιλιάνα Γκίνοβα υποστηρίζει ότι ήρθε η ημέρα της κατακραυγής κατά της πίεσης του λαού.

«Ελάτε να κάνουμε αυτήν τη χώρα ασφαλή για όλους μας, χωρίς φόβο ότι κάποιος θα μας επιτεθεί επειδή είμαστε γυναίκες, ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες. Να μην μας  χαρακτηρίζουν με τις αδυναμίες που πιθανόν έχουμε».

Η καθηγήτρια, Ελισάβετ Σεκιράσκι τόνισε ότι πρέπει να αναδιαμορφωθεί η εκπαίδευση που είναι άρρωστη. « Η εκπαίδευση είναι ο σοβαρά άρρωστη σε αυτήν τη χώρα και πρέπει να βελτιώσουμε το σύστημα της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων», είπε.

Το κίνημα Άιντε, ζητά προώθηση της ανάπτυξης για την απασχόληση της νεολαίας. Αναζητά εναλλακτικές λύσεις και μηχανισμούς ώστε οι νέοι να μείνουν στην πατρίδα τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των πολιτών και να σταματήσουν τα ψέματα των πολιτικών που προσπαθούν να κρατήσουν την ...καρέκλα τους!




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr