Το Ισραήλ πρώτο στις πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του κόσμου




Δεκέμβριος 10, 2014.


Το Ισραήλ είναι και φέτος στην πρώτη θέση στο δείκτη των πιο στρατιωτικοποιημένων χωρών του κόσμου, σύμφωνα με το «International Center of Conversion» που εδρεύει στη Βόννη.

Στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνονται η Αρμενία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι πιο ‘ειρηνικές’ μετα-σοβιετικές χώρες είναι


 το Καζακστάν, η Μολδαβία και η Λετονία.

Το Ισραήλ, ωστόσο, ξεπερνά όλες τις χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τις παραμέτρους, όπως είναι η αναλογία του πληθυσμού που βρίσκεται σε ενεργό υπηρεσία και στην αναλογία των αποθεμάτων και του βαρύ οπλισμού που διαθέτει, πάλι σε σύγκριση με τον πληθυσμό του.

 Στους δείκτες του κρατικού προϋπολογισμού  που δαπανούνται για την άμυνα το Ισραήλ έρχεται μετά από το Ομάν, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά την κατάσταση στις  μετα-σοβιετικές  χώρες, η Αρμενία κατέλαβε πέρυσι την τέταρτη θέση και μετακόμισε φέτος στην τρίτη θέση, με την αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Αλλά, το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η χώρα αυτή είναι σε σύγκρουση για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, από την άλλη πλευρά, κατέβηκε από την 9η θέση στην 10η.

Ο ρυθμός της στρατιωτικής ισχύος μειώθηκε ελαφρά στη Ρωσία που πέρσι ήταν στην 3η θέση και τώρα βρίσκεται στην 5η θέση.

Η Ουκρανία αύξησε  τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της και από την 16η θέση πήγε στην 13η θέση.

Στις είκοσι πλέον στρατιωτικοποιημένες χώρες στον κόσμο ανήλθε η Λευκορωσία, ενώ η πιο ειρηνική χώρα είναι η Λετονία, σύμφωνα με τον δείκτη αυτόν, σημειώνει το εβραϊκό δημοσίευμα, στη ρωσική γλώσσα, επικαλούμενο το Διεθνές Κέντρο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr