Εναντίωση Νετανιάχου, για αφαίρεση της Χαμάς από τρομοκρατική οργάνωση, στην ΕΕ





Δεκέμβριος 17, 2014.

 Τελ Αβίβ, Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, χρησιμοποίησε το ‘Ολοκαύτωμα’ για να επιτεθεί κατά της Ευρώπης, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο να αφαιρεθεί η οργάνωση Χαμάς, της Λωρίδας της Γάζας, από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.


«Παρουσιάστηκαν σήμερα παραδείγματα ενώπιον μας, της ευρωπαϊκής προκατάληψης», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνάντησης του, με τον Αμερικανό Γερουσιαστή , Joni Ernst, που εκλέγεται στην Αϊόβα.

«Στη Γενεύη, ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, ενώ στο Λουξεμβούργο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διέταξε τη διαγραφή της ‘Χαμάς’ από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

»Σε αυτό συμφωνούν  πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη, στο έδαφος της οποίας, έξι εκατομμύρια Εβραίοι σφαγιάσθηκαν, και δεν έχουν μάθει τίποτε από αυτό. Η φιλία που αντιμετωπίζουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ό, τι βλέπουμε, δυστυχώς, στην Ευρώπη», είπε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο αποδέχθηκε την αίτηση της Χαμάς, να αφαιρεθεί η οργάνωση, από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.

Η ακροαματική διαδικασία  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε μορφή  τεχνική και διαδικαστική και δεν προερχόταν από αλλαγή της θέσης της ΕΕ, σχετικά με τη Χαμάς.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εφαρμογή της απόφασης για τρεις μήνες, ώστε να δοθεί δυνατότητα συναίνεσης στην επιτροπής της ΕΕ ή κάποιο από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να υποβάλλει- αν επιθυμεί- αναφορά για την απόφαση, σημειώνει η ισραηλινή Haaretz.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr