Ισραήλ: «Λίγοι ‘Αραβο-Ισραλινοί’ εντάχθηκαν στο ‘Ισλαμικό Κράτος’»




Δεκέμβριος 23, 2014.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν, δήλωσε την Τρίτη ότι μόνο μερικές δεκάδες Αραβο-ισραηλινών,  έχουν προσχωρήσει στην τρομοκρατική ομάδα  «Ισλαμικό Κράτος».


«Εδώ στο Ισραήλ, το φαινόμενο είναι οριακό. Μιλάμε για μερικές δεκάδες Άραβες του Ισραήλ, που έφυγαν για να πολεμήσουν  στο πλευρό του ισλαμικού κράτους», δήλωσε ο Γιααλόν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post.

«Η δομή της Άμυνας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτό το φαινόμενο, το οποίο μπορεί να επιδρά στους Παλαιστίνιους», είπε.

Το Ισλαμικό κράτος, έχει καταλάβει πρόσφατα τεράστιες εκτάσεις γης τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, με αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, να ξεκινήσουν μια μαζική αεροπορική εκστρατεία εναντίον των θέσεων του ισλαμικού κράτους και στις δύο χώρες.

Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παρουσία της μαχητικής ομάδας στην επιτηρούμενη παλαιστινιακή περιοχή.

Ωστόσο, η Παλαιστινιακή Αρχή που έχει έδρα στη Ραμάλα, ξεκίνησε εκστρατεία προς τον πληθυσμό,  που σκέφτεται να ακολουθήσει τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr