Σκοτώθηκαν εκατοντάδες τζιχαντιστές από τον ιρακινό στρατό




Δεκέμβριος 6, 2014.

Βαγδάτη.

Ο Ιρακινός στρατός έχει σημειώσει σημαντικές προόδους στην επαρχία Αλ Ανμπάρ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με  δήλωση ανώτερου  ιρακινού  διοικητή του στρατού το Σάββατο, έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ σε συγκρούσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες.


Το Σάββατο, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν με επιτυχία την επίθεση των τζιχαντιστών σε ένα κυβερνητικό συγκρότημα στο Ραμάντι.


«Οι δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη των λαϊκών δυνάμεων, σκότωσαν 300 τζιχαντιστές σε συγκρούσεις στο δυτικό Ιράκ», δήλωσε ο  υποστράτηγος Κασέμ αλ Μοχαμαντί, διοικητής του στρατού στην επαρχία αλ Ανμπάρ.
 

 Τις τελευταίες εβδομάδες οι τζιχαντιστές έχουν κάνει πολλές προσπάθειες για να αναλάβουν τον έλεγχο  του κυβερνητικού συγκροτήματος στο Ραμαντάνι, αλλά δεν κατάφεραν να το πράξουν, κατόπιν της σθεναρής αντίστασης των ιρακινών στρατιωτών και των  εθελοντικών δυνάμεων.

Η επαρχία Αλ Ανμπάρ, η οποία συνορεύει  με τη Συρία, υπήρξε σημαντικό προπύργιο των τζιχαντιστών και εξακολουθεί να ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τρομοκράτες.

Τα ιρακινά στρατεύματα  προσπαθούν να απελευθερώσουν την περιοχή και να απαλλάξουν τους κατοίκους από τη βία που ασκούν επάνω τους οι τζιχαντιστές, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr