Το Ισραήλ ζήτησε (πάλι) από τις ΗΠΑ την απελευθέρωση του κατασκόπου Pollard






Δεκέμβριος 6, 2014.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του υπουργού  Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, την απελευθέρωση του Jonathan Pollard, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χάαρετζ.


Σε τηλεφωνική ομιλία με τον Κέρι, ο Νετανιάχου, είπε ότι ο Pollard είναι στη φυλακή 29 χρόνια και αυτή είναι αρκετή τιμωρία για το έγκλημά του. Επιπλέον η υγεία του Jonathan Pollard επιδεινώνεται και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για άγνωστους λόγους ο κρατούμενος,  πριν από ημέρες λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Τζόναθαν Πόλαρντ, πρώην αναλυτής των ναυτικών μυστικών υπηρεσιών, καταδικάστηκε το 1987 από δικαστήριο των ΗΠΑ για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Στις 21 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 29 χρόνια από την ημέρα που συνελήφθη από το FBI με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ο Pollard έγινε 60 χρονών και πάσχει από μια σειρά σοβαρών ασθενειών, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Επισημαίνεται ότι επανειλημμένα η ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου  έχει ζητήσει την αποφυλάκισή του.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr