Τουρκία: Ο αρχηγός της MIT κομίζει νέο σχέδιο στον φυλακισμένο Οτσαλάν




Ο Χακάν Φιντάν (α) θα παραδώσει νέο σχέδιο για την ειρηνευτική διαδικασία στον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν




Δεκέμβριος 15, 2014.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας- MIT,  Hakan Fidan αναμένεται να προσφέρει ένα νέο σχέδιο στον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ οι Κούρδοι βουλευτές παραμένουν σιωπηλοί πάνω στο τελικό σχέδιο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του τουρκικού κράτους και της οργάνωσης του PKK, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Ο ‘επικεφαλής της κατασκοπείας’ όπως τον αναφέρει η ‘Γενί Σαφάκ’,  θα υποβάλλει νέα πρόταση στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ως εναλλακτική λύση, ένα σχέδιο 37 σελίδων.
Οι Κούρδοι πολιτικοί, είχαν πρόσφατα κρίσιμες συνομιλίες στην Καντίλ ( ιρακινό Κουρδιστάν), πάνω σε ένα κείμενο που συνέταξε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. 

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας,  Χακάν Φιντάν αποφάσισε να επισκεφθεί τον Οτσαλάν για να του παραδώσει νέες προτάσεις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Επίσης, h αντιπροσωπεία των Κούρδων που αποτελείται από τον Χατίπ Ντίκλ, τον επικεφαλής του ‘Συνεδρίου της Δημοκρατικής Κοινωνίας’- DTK, καθώς και μέλη του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος- HDP,  αναμένεται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Yalçın Akdoğan, για να συζητήσουν τις απόψεις των στελεχών του PKK, ‘πάνω στο τελικό σχέδιο’ επίλυσης του κουρδικού ζητήματος.

Κατά την άφιξή τους στην Τουρκία, η κουρδική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση μεταξύ τους για να συζητήσουν το νέο οδικό χάρτη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διευθέτησης, πριν από τη συνάντησή τους, με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν και των βοηθών του.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, υπό τον Χακάν Φιντάν,  οι Κούρδοι πολιτικοί αποκάλυψαν δισταγμούς και αρνήσεις των ηγετών  του PKK, για τη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η Άγκυρα έχει θορυβηθεί από τις διαρροές που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας για τις θέσεις που διατύπωσε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK,  Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να μεταβεί στο νησί Ιμραλί, ο επικεφαλής της MIT, για να συζητήσει και να προσφέρει νέο σχέδιο για την ειρηνευτική διαδικασία  στον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr