Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν σημαντική βάση του συριακού στρατού




Δεκέμβριος 15, 2014.

Ισλαμιστές αντάρτες συμπεριλαμβανομένης της ομάδας που πρόσκειται στην Αλ Κάιντ, «Μέτωπο αλ Νούσρα», κατέλαβαν δύο κύριες βάσεις του συριακού στρατού στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις δυνάμεις του Άσαντ, γράφει η ισραηλινή Χάαρετζ.


[ Η τουρκική Σαμπάχ για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι «δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέλαβαν βάσεις του Άσαντ»]

Οι ισλαμιστές του ‘Μετώπου αλ Νούσρα’ βοηθήθηκαν από τις ομάδες  Τζαντ αλ Ακσά και  Αχράρ αλ Σαμ,  και το αποτέλεσμα ήρθε μετά από σκληρές μάχες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής.

Τουλάχιστον 31 στρατιώτες και 12 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και η κατάληψη της στρατιωτικής βάσης έγινε μόλις μία ημέρα μετά την κατάληψη της στρατιωτικής βάσης στη Χαμιντίγια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα της αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί τους, ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το ισραηλινό δημοσίευμα σημειώνει ότι αξίζει να σημειωθεί ότι η τρομοκράτες της Αλ Κάιντα υποστηρίχθηκαν από Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο που εξοπλίζεται από τη Δύση.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, Ραμί  Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη παρουσία των ανταρτών του ‘Μετώπου αλ  Νούσρα’ και γενικότερα των τζιχαντιστών στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι τρομοκράτες της ομάδας αυτής, χρησιμοποιούν άρματα μάχης και βαρέα όπλα, που κατέλαβαν τον περασμένο μήνα από αποθήκη του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου, όπλα που είχε στείλει η Δύση για τους αντάρτες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr