Μοσούλη: Τζιχαντιστές ανάγκασαν 180 κατοίκους να δώσουν αίμα






  Ιανουάριος 13, 2015.


Εξτρεμιστές  του ‘Ισλαμικού Κράτους’ συνέλαβαν 180 κατοίκους στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και τους ανάγκασαν  σε αιμοληψία,  για να το μεταβιβάσουν σε τραυματίες.


Πηγή από τη Μοσούλη, ανέφερε ότι  τη Δευτέρα σε μάχες με τις κουρδικές δυνάμεις σκοτώθηκαν περί τους 200 τζιχαντιστές, ενώ πολλοί έχουν τραυματισθεί.

Οι τραυματίες χρειάζονταν απεγνωσμένα αίμα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι εξτρεμιστές να πάνε στη Μοσούλη για την εξεύρεση της αναγκαίας ποσότητας αίματος.

«Κρατούνται 180 άτομα από διάφορες γειτονιές γύρω από τη Μοσούλη,  τα οποία εξανάγκασαν να ‘δωρίσουν’ το αίμα τους για τη θεραπεία των τραυματιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία».

Οι Τζιχαντιστές έχουν καταλάβει την πόλη Μοσούλη από τον Ιούνιο του 2014 και έχουν διαπράξει μαζικές δολοφονίες και απαγωγές γυναικών στην πόλη και στις γύρω περιοχές. Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, σύμφωνα με το Basnews.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr