Εκπρόσωποι του Στρατού των ΗΠΑ πηγαίνουν στην Ουκρανία




Στην εμπόλεμη ζώνη στέλνονται στρατιώτες – σχεδόν παιδιά- που δεν έχουν γνώση τι θα αντιμετωπίσουν

Ιανουάριος 21, 2015.

Ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες αποστέλλονται στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και την αύξηση των θανάτων των Ουκρανών στρατιωτών.

Το Κίεβο έχει στρατολογήσει 18άρηδες και 20άρηδες Ουκρανούς χωρίς στοιχειώδη  στρατιωτική εκπαίδευση,  και  είναι καταδικασμένοι σε θάνατο μόλις βγούνε στα πεδία των μαχών ή σε καλύτερη περίπτωση σε αιχμαλωσία.

 Οι νέοι στρατιώτες, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν ιδέα που πηγαίνουν και τι τους περιμένει...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να φθάσουν στην Ουκρανία εκπρόσωποι του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, Βλαντισλάβ Σελέζνιοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Τας.

«Αυτήν την εβδομάδα θα φθάσει στην Ουκρανία αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Στρατού, με επικεφαλής τον διοικητή στην Ευρώπη στρατηγό Hodges», δήλωσε ο Σελέζνιοφ.

Οι Αμερικανοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και θα συζητήσουν τρόπους για να βοηθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Σελέζνιοφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα γίνουν από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου.
Στις συνεδριάσεις θα συζητηθεί η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, γράφει το Κρος.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr