Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, αύριο, στη Βουλγαρία




Ιανουάριος 21, 2015.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Συμμαχίας.


Ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί  με τον πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Μίλτοφ και τον υπουργό Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ.

Στις 17:30 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα συζητήσει τα κορυφαία θέματα που σχετίζονται μεταξύ ΝΑΤΟ και Βουλγαρίας,  με κύρια έμφαση στην περιφερειακή  και ενεργειακή ασφάλεια, το σχέδιο δράσης για τις αμυντικές δαπάνες και η ετοιμότητα της υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και άλλες χώρες εταίρους στην περιοχή.

Ο Στόλτενμπεργκ κατά πάσα πιθανότητα θα αναφερθεί στη δέσμευση της Βουλγαρίας  για αύξηση σταδιακά του στρατιωτικού προϋπολογισμού της στο 2% του ΑΕΠ, μια δέσμευση που η Βουλγαρία δεν τήρησε στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr