Τουρκία: Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας





Ιανουάριος  2, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους και είναι υπερήφανος για την ποικιλομορφία της χώρας.


Έκανε τις δηλώσεις αυτές,   κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση του 2015, την Παρασκευή, σε γεύμα με τους εκπροσώπους των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Τουρκία, ως μέρος ενός σχεδίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ισλαμοφοβία.

«Δεν θεωρούμε καμία θρησκευτική ή πολιτιστική παράδοση ως ξένη», δήλωσε ο Νταβούτογλου. Πρόσθεσε ότι η αρχή της ισότητας θα συνεχίσει να είναι το θεμέλιο της πολιτικής της κυβέρνησής του. Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία είναι υπερήφανη που στο εσωτερικό της έχει έναν πολυπολιτισμικό και ποικίλο πληθυσμό.

Ο Νταβούτογλου επέστησε, επίσης την προσοχή στην αυξανόμενη ισλαμοφοβία και κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες να αναλάβουν δράση και να ευαισθητοποιηθούν.

«Υψώνοντας τη φωνή σας κατά της ισλαμοφοβίας, σημαίνει ότι στέκεστε όρθιοι κατά  των διακρίσεων όλων των θρησκειών», είπε.

Στη συνεδρίαση ήταν ο  Έλληνας Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Ποντίφικας των Αρμενίων στην Τουρκία, Αράμ Ατεσουάν, ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας, Ισαάκ Χαλέβα, ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενο-καθολικής εκκλησίας στην Τουρκία, Λεβόν Ζεκιάν και ικανός αριθμός αντιπροσώπων από τη λατινική καθολική εκκλησία και των κοινοτήτων των Ορθόδοξων Ασσυρίων κ.ά.

 --

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr