Πρώην Επικεφαλής ΛΔ Ντονέτσκ: Η «Νοβορόσια» παρέμεινε ένα όνειρο




Ιανουάριος 3, 2015.

Ντονμπάς- Ανατ. Ουκρανία.

Ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλέξανδρος Μποροντέι, παραδέχθηκε ότι η λεγόμενη «Νέα Ρωσία», δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτό γράφει η ιστοσελίδα Rosbalt.


«Η Νέα Ρωσία δεν υλοποιήθηκε. Όλοι, βέβαια, χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο, αλλά έγινε μια λανθασμένη εκκίνηση. Για να είμαι ειλικρινής η ‘Νοβορόσια’ έμεινε μια ιδέα, ένα όνειρο, να το πω έτσι, μια ιδέα που δεν έγινε πραγματικότητα. Στην υλοποίησή της υπήρξαν μια σειρά από αντικειμενικές συνθήκες», σύμφωνα με δήλωση του Μποροντέι στο κανάλι «Ντεν».

Κατά το παρελθόν έτος, παραδέχθηκε ότι το μοναδικό μεγάλο γεγονός, ήταν η ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, ενώ οι λεγόμενες ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν απηχούσαν τα πραγματικά εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
«Στην πραγματικότητα αυτές οι δύο δημοκρατίες, ήταν ένα εφαλτήριο για να δημιουργήσουμε στο μέλλον τη ‘Νέα Ρωσία’.

»Το έργο υλοποιείται ή για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έγινε πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης που ξεκίνησε με μέτρα κατά της Ρωσίας από την παγκόσμια κοινότητα, όχι όλη, αλλά των κρατών της Δύσης που είχαν οργανώσει και χρησιμοποίησαν οικονομικούς πόρους για τη στήριξη μιας ενοποιημένης Ουκρανίας, είναι τα ίδια που χρησιμοποιούν τον οικονομικό μοχλό κατά της Ρωσίας.

» Εγώ προσωπικά, λέω ότι το σχέδιο για τη δημιουργία της ‘Νέας Ρωσίας’, το 2014,  δεν υλοποιήθηκε», είπε ο πρώην επικεφαλής της ΛΔ Ντονέτσκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr