Γαλλία: Τα ‘Μιστράλ’ θα παραδοθούν στη Ρωσία μετά από εκεχειρία στην Ουκρανία




Ιανουάριος 3, 2015.

Η Γαλλία βρίσκεται σε αναμονή για «την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός» και «ενός οδικού χάρτη» στην Ουκρανία, για να παραδώσει τα πολεμικά πλοία της κατηγορίας «Μιστράλ», που παραγγέλθηκαν και πληρώθηκαν από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα στο 


ραδιόφωνο «Europe 1», ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, προσθέτοντας ότι στις περιοχές των συγκρούσεων, η προσπάθεια που γίνεται για εκεχειρία είναι ανεπαρκής.

«Πρέπει να δούμε την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και τη λήψη πολιτικών ενός οδικού χάρτη για να καταστεί δυνατή η επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα εκτιμήσει κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την παράδοση», είπε  σε συνέντευξή του από τη Ντζαμένα του Τσάντ, όπου επισκέφθηκε το γαλλικό στρατιωτικό σώμα που πολεμά τους αντάρτες στην περιοχή.

«Η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα δίλημμα», γράφει και η Le Figaro.

«Το Κίεβο και οι Ρωσόφιλοι αυτονομιστές πραγματοποίησαν στα τέλη Δεκεμβρίου μαζικές ανταλλαγές κρατουμένων βάσει των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Μινσκ, αλλά η διαδικασία αυτή,  δεν οδήγησε σε μια θεμελιώδη διευθέτηση του προβλήματος. Η Γαλλία πρέπει να κάνει μια δύσκολη επιλογή: είτε να παραδώσει τα δύο πλοία ‘Μιστράλ’ και να αντιμετωπίσει την οργή των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, ή, να κρατήσει τα πλοία και να πληρώσει το τίμημα, για το  οποίο είναι πιθανόν να προστεθούν  και νέες σοβαρές κυρώσεις», γράφει η εφημερίδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr