Γεν. Διοικητής Κούρδων: Οι Τούρκοι και στη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών μας σκοτώνουν




Ιανουάριος 4, 2015.

Τη δολοφονία από τους Τούρκους του διοικητή  των Λαϊκων Ενόπλων Δυνάμεων (HPG), Ερτέμ Καραμπουλούτ και δέκα συντρόφων, που έπεσαν σε ενέδρα στην περιοχή Lice του Ντιγιαρμπακίρ στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, ανέφερε ο Γενικός Διοικητής του  HPG, Μουράτ Καραγιλάν, σε τελετή που έγινε για το νέο έτος στις Ζώνες Άμυνας των Κούρδων.


Ο ίδιος ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος, αναπτύσσει σχέδια και επιθέσεις κατά των Κούρδων με μεθόδους που βασίζονται σε μεθόδους εκ του πονηρού σχεδιασμένες.

Ο Καραγιλάν, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι όλα αυτά τα περιστατικά γίνονται εν αγνοία του τουρκικού  κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (AKP).
Ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις που έγιναν τότε, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους, οι συναγωνιστές, «διαπράχθηκαν από το τουρκικό κράτος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαλόγου της κρατικής αντιπροσωπείας με την ηγέτη του κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν».

Ο Καραγιλάν είπε ότι το τουρκικό κράτος έλαβε πληροφορίες, μέσω ενός πράκτορα, για το ποιος ήταν και που, εκείνη τη στιγμή, προσθέτοντας ότι η επίθεση είχε προγραμματισθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Κούρδων.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι μόλις 10 ημέρες από αυτήν την επίθεση, τρεις γυναίκες Κούρδισσες, η Sakine Cansız (Σάρα), η Fidan Doğan (Rojbîn) και η Leyla Şaylemez (Ronahî), δολοφονήθηκαν στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου του 2013, με την ίδια μέθοδο.
Πρόσθεσε, ότι το τουρκικό κράτος αναπτύσσει πάντοτε βρώμικες επιθέσεις και σχέδια για τον κουρδικό λαό, εκ του πονηρού.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ‘σφαγή Ρομπόσκι’, στην οποία σκοτώθηκαν 34 Κούρδοι πολίτες μεταξύ τους παιδιά, στις 28 Οκτωβρίου του 2011, με την ίδια πάλι μέθοδο.

Ο γενικός διοικητής αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, ενδεικτικές των μεθοδεύσεων του τουρκικού κράτους προς τους Κούρδους.

«Η απελευθέρωση του Κουρδιστάν θα γίνει ακολουθώντας το μονοπάτι που ανοίχθηκε από τους μάρτυρες και από την προοπτική που δημιουργείται από την ηγεσία των Κούρδων», είπε ο Καραγιλάν, σύμφωνα με το κουρδικό ‘Χάουαρ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr