Γερμανία: Νέα επίθεση σε ισλαμικό τέμενος




Ιανουάριος 11, 2015.

Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τουρκικό-ισλαμικό τέμενος στην πόλη Dormagen της Γερμανίας, στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, νωρίς το πρωί της Κυριακής.


Το περιστατικό είναι το δεύτερο που σημειώνεται μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις κατά  των μουσουλμάνων στη χώρα από ακροδεξιούς Γερμανούς.

Στον τοίχο του τεμένους- όπως σημειώνει η τουρκική Χαμπερλέρ- σχηματίστηκαν σβάστικες και συνθήματα κατά των μουσουλμάνων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το σύνθημα « Η Γερμανία ανήκει στους Γερμανούς».

Ο Γενικός Πρόξενος  της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, Αλατίν Τιμούρ, επισκέφθηκε το τζαμί, μετά την επίθεση και κατήγγειλε δημόσια το συμβάν.

Για ρατσισμό και ισλαμοφοβία κατήγγειλε ο πρόεδρος της τουρκο-ισλαμικής ένωσης για θρησκευτικά ζητήματα, Δρ Νεβζάτ Γιασάρ Ασίκογλου, ο οποίος σημείωσε ότι από την πρώτη επίθεση που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 σε άλλο τζαμί στη Γερμανία, είχε ζητήσει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στη Γερμανία, το 57 τοις εκατό των Γερμανών πολιτών βλέπουν  το Ισλάμ ως απειλή για χώρα, σύμφωνα με το ίδρυμα ‘Bertelsmann’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr