Σκόπια: Γενικεύεται η αντίδραση κατά της αυταρχικής κυβέρνησης






«Η κυβερνητική πολιτική χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της», λέει ο κωμικός των Σκοπίων στη συνέντευξή του

Ιανουάριος 11, 2015.

Το πόρταλ  «Radio Free Europe», στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων, παρουσιάζει σήμερα έναν καλλιτέχνη- κωμικό, τον Λιούπτσο Μπούμπο Κάροφ (Љупчо Бубо Каров)- [παρομοιάζεται με τον Λάκη Λαζόπουλο στην Ελλάδα],  ο οποίος είχε επί χρόνια την εκπομπή  «Κ-15» και κόπηκε κατόπιν εκβιασμών γιατί έκανε χιουμοριστική κριτική  στην 


κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια με ιδιαίτερο σημείο τη διακωμώδηση των πολιτικών προσώπων της γειτονικής χώρας και την  ανύπαρκτη ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Ο καλλιτέχνης στη συνέντευξή του,  με αφορμή τις μαθητικές διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται, πρόσφατα, στη χώρα, για αλλαγή  στην παιδεία και συγκεκριμένα για τα νέα μέτρα στην εισαγωγή  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει ότι αυτό αποτελεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από τη  νεολαία,  για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Ο ίδιος θα πεί ότι  η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, είναι χειρότερη  από κάθε περασμένη χρονιά, αλλά το θετικό στοιχείο είναι ότι η νέα γενιά αρχίζει να αντιδρά για αυτά που βλέπει και αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα,  σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζει και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση,  και αυτό έχει προκαλέσει πανικό  στο κυβερνών κόμμα.

Ο Λιούπτσο Μπούμπο Κάροφ, που δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, θα επισημάνει ότι η δυσαρέσκεια έχει επεκταθεί μεταξύ των μελών  της σημερινής κυβέρνησης, σε εκείνους που έχει υποσχεθεί πολλά και δεν έγινε τίποτε, σε εκείνους που παρουσίασε επενδύσεις και δεν έγινε καμία, σε εκείνους που είπε ότι θα έχουν όλοι δουλειά και δεν έχει κανένας.

«Εδώ συμβαίνει το εξής, σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη δουλεύει μόνο ένας  και ο μισθός είναι  από 100 έως 150 ευρώ. Μπορεί κανείς να θρέψει  με 150 ευρώ τέσσερα στόματα το μήνα ή να καλύψει τις ανάγκες τους; Μπορεί κανείς από αυτούς να πιστεύει σε κάτι καλύτερο από αυτήν την κυβέρνηση;», είπε ο Κάροφ.

Ο ίδιος θα επισημάνει:

«Το χιούμορ και η σάτιρα, ενεργούν ευεργετικά σε μια  υγιή κοινωνία, αλλά εδώ, στη χώρα μας,  έχει γίνει ‘πόνος’ (απειλή) για τους πολιτικούς. Είναι γιατί αυτοί δεν έχουν αίσθηση χιούμορ, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;»

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr