Ιράν: «Συνωμοσία της Αμερικής» η μείωση της τιμής του πετρελαίου




Ιανουάριος 13, 2015.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, χαρακτήρισε ως ‘συνωμοσία’ τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι θα το μετανιώσουν.


Το τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο το πρακτορείο IRNA, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Ρουχανί,  δήλωσε ότι με τη μείωση των τιμών του πετρελαίου θα την πληρώσουν  οι οικονομίες των αραβικών χωρών που είναι εξαρτημένες εξ ολοκλήρου από την παραγωγή  του μαύρου χρυσού και θα υποφέρουν πολύ περισσότερο από ό, τι το Ιράν.

Διευκρίνισε ότι περίπου το 90 τοις εκατό του προϋπολογισμού στις αραβικές πετρελαιο -παραγωγικές χώρες  βασίζεται στις πωλήσεις του πετρελαίου.

Ο Ρουχανί χαρακτήρισε ως ‘συνωμοσία’ την πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού, «θα ξεπεράσουμε αυτήν τη συνωμοσία. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν μπορεί να συνεχισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε, υπονοώντας τις εύθραυστες οικονομίες των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr