Σκόπια: Ο ΟΑΣΕ καταδικάζει τη φυλάκιση του δημοσιογράφου




Ιανουάριος 17, 2015.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη  Συνεργασία στην Ευρώπη –ΟΑΣΕ, αρμόδια για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς-Dunja Mijatović, καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι- Tomisllav Kezharovski, μετά τη νέα απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου των Σκοπίων.


«Η απόφαση για την εκ νέου στέρηση της ελευθερίας του Κεζαρόφσκι είναι απαράδεκτη», δήλωσε η Μιγιάτοβιτς  και πρόσθεσε ότι πάντοτε αγωνίζεται και τονίζει τη σημασία του κράτους δικαίου και του έργου της δικαιοσύνης, αλλά αυτή η απόφαση του δικαστηρίου «είναι ανησυχητική και δυσανάλογη», είπε η Μιγιάτοβιτς.

Ο Κεζαρόφσκι, χθες οδηγήθηκε από το σπίτι του, όπου ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό , στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε  την έντονη αντίδραση της Ένωσης των Δημοσιογράφων, η οποία τονίζει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και καλεί,  την ερχόμενη Τρίτη, τους  δημοσιογράφους σε  μαζική διαδήλωση.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr