Στην Ελλάδα συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές- αίτημα Europol




Ιανουάριος 17, 2015.

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, κατόπιν αιτήματος της Europol, μεταξύ των οποίων φέρεται ο ηγέτης της ομάδας των ισλαμιστών του Βελγίου. Οι συλληφθέντες είναι Μαροκινοί.


Αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι στην Αθήνα συνελήφθησαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο πλαίσιο της έρευνας κατά της τζιχαντιστικής ομάδας, που εντοπίστηκε στο Βέλγιο καθώς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει επιθέσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν τις απογευματινές ώρες σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, στο Παγκράτι, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Νωρίτερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ελληνική αστυνομία συνέλαβε ένα πρόσωπο το οποίο υποτίθεται ότι είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων που απετράπησαν στο Βέλγιο.

Ο ιδεολόγος της επίθεσης συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού Κράτους’ από όπου επέστρεψε πρόσφατα.

Στους συλληφθέντες στην Αθήνα ήταν και ένας άνδρας 27 ετών ο οποίος είχε επαφές με τα  δύο αδέλφια που σκοτώθηκαν  σε επιχείρηση στη βελγική πόλη Verviers την Πέμπτη.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr