Αλβανία: Σύσκεψη αρχηγού κράτους και πρωθυπουργού για την τρομοκρατία




Ιανουάριος 17, 2015.

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, έφερε στο ίδιο τραπέζι,  τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι και τον πρωθυπουργό , Έντι Ράμ, στην σύγκληση για  την Εθνική Ασφάλεια που συγκάλεσε ο αρχηγός του κράτους.


Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το ρόλο της χώρας σε αυτήν την παγκόσμια πρόκληση.

Νισάνι και Ράμα εξήραν τη συνεργασία των οργάνων επιβολής της νόμου, δηλαδή της κρατικής αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και  της Δικαιοσύνης,  στην παροχή  και ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα.

Ο Αλβανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε συγκροτημένες ομάδες τρομοκρατών από Αλβανούς που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ και ζήτησε τη συνεργασία των τριών οργάνων για συντονισμό και κοινή δράση για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που θα γυρίσουν στην Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στον πρόεδρο ότι η  κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με την αγαστή συνεργασία των τριών κύριων φορέων που αναφέρθηκαν.

«Το οργανωμένο έγκλημα και η τρομοκρατία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, που αλληλο- τροφοδοτούνται. Η τρομοκρατία δεν είναι, ένα απλό ζήτημα ασφαλείας. Είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί από κοινού και για πρώτη φορά από την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, τις υπηρεσίες πληροφοριών, ακόμη και εκείνες του στρατού, σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά από την κοινωνία, τα θρησκευτικά ιδρύματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το σχολείο και τους πολιτικούς», είπε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στους Αλβανούς ισλαμιστές που σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό του ‘Ισλαμικού κράτους’ στη Συρία και το Ιράκ, τόνισε ότι «άφησαν ορφανές τις οικογένειές τους, γυναίκες και παιδιά, δημιουργώντας ένα πρόσθετο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr