Βουλγάρα Κ.Κούνεβα: Το ευρώ δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στη λιτότητα




Ιανουάριος 18, 2015.

Ευρεία δημοσιότητα απολαμβάνουν οι δηλώσεις της Βουλγάρας Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκλέχθηκε, ως μία από τους έξι ευρωβουλευτές του ελληνικού αριστερού κόμματος, λαμβάνοντας 29.339 ψήφους υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μια εβδομάδα, πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, ο βουλγαρικός Τύπος εμφανίζει αναλύσεις που δείχνουν την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν τις προοπτικές του επικεφαλής του αριστερού κόμματος, είτε ότι πρέπει να συνεχίσει το Μνημόνιο της Τρόικα (ΔΝΤ,ΕΕ και ΕΚΤ), είτε να το σπάσει μονομερώς, χωρίς να αναμένεται «αναστολή των πληρωμών και κινδύνους για το νόμισμα και οικονομική θύελλα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι πολύ λογικό- πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί ξανά από το μηδέν. Το Μνημόνιο έχει αποτύχει. Η Τρόικα επίσης. Πως η Τρόικα αποτελεί μια νόμιμη δομή έξω από την ΕΕ, αυτό είναι επίσης θέμα. Στη συνθήκη πρέπει να γίνει εκ νέου επαναδιαπραγμάτευση από τη νέα κυβέρνηση και τις νόμιμες αρχές της ΕΕ και την Ευρωζώνη, χωρίς πίεση και διαπλοκή. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση νέα, μια ρεαλιστική συμφωνία για την εξυπηρέτηση του χρέους και τη στήριξη της οικονομίας», σχολίασε η Κούνεβα στο βουλγαρικό ραδιόφωνο (БНР).

Η ίδια θα προσθέσει: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά παράλληλα, και η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τους κανόνες της, αυτό είναι σαφές.

Σύμφωνα με την Κούνεβα, το Ευρώ δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στη λιτότητα, όπως γράφει το Κρος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr