George Soros: Πιο σημαντική η Ουκρανία από τις εκλογές στην Ελλάδα




Ιανουάριος 8, 2015.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, George Soros, κατηγόρησε τους δυτικούς ηγέτες για έναν επικίνδυνο και εσφαλμένο υπολογισμό στη στρατηγική τους, έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η τρέχουσα κρίση αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τη ζώνη του ευρώ, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο την εφημερίδα ‘Φαϊνάνσιαλ Τάιμς’.


Σε συνέντευξή του στην αναφερόμενη εφημερίδα, ο γνωστός επενδυτής, αναφέρθηκε στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι παράλληλα με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία έπρεπε να βοηθήσουν οικονομικά τη χώρα αυτή και ότι «οι δυτικοί ηγέτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κρίση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ είναι πιο επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή οικονομία, ακόμη και για την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ό, τι οι εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον ανταποκριτή Κρίστιαν Όλιβερ.

Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν κάνει μεγάλο λάθος να μην υποστηρίξουν ευρέως την Ουκρανία, η οποία χρειάζεται 50 δισεκατομμύρια δολάρια, για να στηριχθεί και θα πρέπει το ποσό αυτό να εγκριθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

«Ο Σόρος πιστεύει ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αλλάξει την πολιτική της Ρωσίας. Η πτώχευση της Ουκρανίας θα ενισχύσει την εξουσία των σκληροπυρηνικών, ενώ η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, υπό την αιγίδα της ΕΕ και των ΗΠΑ θα υποστηριχθεί η φιλοδυτική πολιτική στη χώρα, έναντι της Ρωσίας», γράφει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr