Ντονέτσκ: Οι Ρωσόφωνοι καλούν σε επιστράτευση 100 χιλιάδες στρατιώτες




Φεβρουάριος 2, 2015.

Ο ηγέτης της ΛΔ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ανήγγειλε «γενική επιστράτευση»,  μετά την καταγγελία Ρώσου αξιωματούχου  σε σχόλια  του  Γ.Γ. του State Department, Τζον Κέρι, για αμερικανικό εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων.


Ο Ζαχαρτσένκο τη Δευτέρα επικαλέσθηκε τις καταγγελίες   του Ρώσου βουλευτή, Φράντζ Κλίντσεβιτς,  σε  ένα άρθρο στους New York Times, που αναφέρει τις δηλώσεις  του Τζον Κέρι, ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη δυνατότητα των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία, που χαρακτηρίσθηκε, όμως,  ως «εσκεμμένη» διαρροή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της ΛΔ του Ντονέτσκ προέβη σε δηλώσεις προς το ρωσικό Τύπο ότι «η ΛΔ του Ντονέτσκ σχεδιάζει μια γενική κινητοποίηση, εντός 10 ημερών, όπου θα κληθούν 100 χιλιάδες άνδρες».

Ο Ρώσος βουλευτής Κλίντσεβιτς δήλωσε ότι  η δημοσίευση στους New York Times είναι μια εσκεμμένη πρόκληση της κυβέρνησης του προέδρου Ομπάμα.

«Νομίζω ότι είναι πληροφορίες που διέρρευσαν, μόνο για να δημοσιευθούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αντίδραση της Ρωσίας», δήλωσε ο Κλίντσεβιτς στο ρωσικό πρακτορείο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr