Τουρκία: Πάνω από 3 χιλιάδες αστυνομικοί κατηγορούνται για υποκλοπές τηλεφώνων




Φεβρουάριος 5, 2015.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Efkan Ala, είπε ότι συνολικά 3.329 αστυνομικοί έχουν αντιμετωπίσει διώξεις για το ζήτημα  των υποκλοπών.


«250 χιλιάδες πολίτες  υποκλάπηκαν  κατά το 2012. Εάν ένα άτομο μιλά με τουλάχιστον άλλους 10 στο τηλέφωνο, αυτό σημαίνει ότι υποκλάπηκαν  συνομιλίες  2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Efkan Ala, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Οι αξιωματικοί κατηγόρησαν για τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τον πρόεδρο, τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών, των ΜΚΟ και των στρατιωτικών αξιωματούχων.

«Αυτό είναι αδιανόητο, αν κοιτάξετε τους στόχους που έχουν επιλέξει για υποκλοπή», υποστήριξε.

Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι 510 αστυνομικοί απηλλάγησαν από τα καθήκοντά τους, ενώ άλλοι 251 απολύθηκαν για την ίδια κατηγορία.

Ο υπουργός πιστεύει ότι μια κακόφημη δομή, εμπλέκεται στην υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και εκβίαζε τους ανθρώπους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εγκληματική ομάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ala, οι αξιωματικοί που εμπλέκονται στις υποκλοπές, αγόρασαν μηχανήματα από μια δανική εταιρεία.

«Ήταν σε θέση να διακρίνουν την ανθρώπινη φωνή, ακόμη και αν υπήρχε δυνατός θόρυβος κοντά. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η αστυνομική υπηρεσία πληροφοριών που αγόρασε αυτά τα μηχανήματα», πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με τη ‘Γενί Σαφάκ’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr