Λιβύη: 40 νεκροί από παγιδευμένα αυτοκίνητα-70 τραυματίες




Φεβρουάριος 20, 2015.

Από εκρήξεις τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων στην πόλη Αλ Κουμπάχ, στην ανατολική Λιβύη, σκοτώθηκαν 40 άμαχοι, ενώ άλλοι περίπου 70 τραυματίστηκαν.


Οι Λίβυοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις τρομοκρατικές πράξεις ως εκδίκηση από τις ομάδες του «ισλαμικού κράτους» για τις αιγυπτιακές επιθέσεις τη Δευτέρα σε στρατόπεδα τρομοκρατών, όπως σημειώνει η «Ασάρκ αλ Αουσάτ», η οποία προσθέτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη.

Το «Σκάι Νιουζ Αράμπια» σημειώνει  ότι η τρομοκρατική πράξη έγινε από μέλη του «ισλαμικού κράτους» της λεγόμενης «ομάδας της Κυρηναϊκής».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα παγιδευμένα αυτοκίνητα είχαν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία, αλλά οι εκρήξεις έγιναν ταυτόχρονα.

Η ισλαμική  τρομοκρατική οργάνωση ελέγχει την πόλη Σύρτη στις ακτές της Λιβύης και το αραβικό Σκάι σημειώνει ότι οι Ισλαμιστές απαγόρευσαν  την κυκλοφορία στην πόλη  μετά τη βραδινή προσευχή της Παρασκευής και προειδοποίησαν ότι οι παραβάτες θα τιμωρηθούν για παράβαση του νόμου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr