Πρώην πρωθυπουργός Γαλλίας: Οι ΗΠΑ υποφέρουν από τύφλωση και έλλειψη λογικής




Φεβρουάριος 10, 2015.

«Στην προσπάθεια να λύσει την ουκρανική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια η Δύση έκανε πολλά λάθη».


Αυτό ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το κανάλι 'France 5'  ο πρώην  πρωθυπουργός της Γαλλίας,  Φρανσουά Φιγιόν.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πολλά λάθη λόγω έλλειψης προοπτικής, ιστορικής προοπτικής σχετικά με το τι συμβαίνει. Προφανώς υποφέρουν από τύφλωση και έλλειψη κοινής λογικής και απλοϊκής προσέγγισης της πραγματικότητας- και συνεχώς προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα με τη βία», είπε ο Φιγιόν.

Σύμφωνα με τα λόγια του, το όραμα της Ουάσιγκτον για τον κόσμο  προδίδει ότι « η Ρωσία υπάρχει ως παραβάτης του διεθνούς δικαίου, δεν υπάρχει η Ουκρανία, αφού τη βλέπουν ως μέλος του ΝΑΤΟ».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να επιλέξει το στρατόπεδο, στο οποίο ανήκει. Και αυτό είναι λάθος, επειδή η Ουκρανία είναι μια χώρα με σχέσεις με την Ευρώπη αλλά και με τη Ρωσία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ σχετικά πρόσφατα ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ και ότι η λεγόμενη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου «έγινε κατά παράβαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Δύση προσπαθεί να παρουσιάσει τη Ρωσία ως απειλή για ολόκληρο τον κόσμο και ότι παραλείπει σκόπιμα το γεγονός ότι είναι μια τεράστια και πραγματικά μεγάλη χώρα και μεταξύ των άλλων  και πυρηνική δύναμη».

«Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί να ταπεινώσει τη Ρωσία», είπε ο Φιγιόν.

«Στη Δύση υπάρχουν δυνάμεις που σκοπεύουν να σύρουν τον πόλεμο στην Ευρώπη, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα πολυάριθμα λάθη τους», είπε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας «θα πρέπει να εξασφαλισθεί η αυτονομία των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας, έτσι ώστε να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη διοίκηση και να αποφανθούν για την τύχη τους».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr