«Ο ρωσικός αγωγός στην Τουρκία δεν έχει οριστικοποιηθεί»




Φεβρουάριος 10, 2015.

«Η  λεγόμενη ‘τουρκική ροή’, του ρωσο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τη Δευτέρα.


«Είναι νωρίς να πούμε ακόμη ότι ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου είναι ένα οριστικοποιημένο έργο», είπε ο Γιλντίζ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Η Τουρκία διαπραγματεύεται, επίσης, με τη Ρωσία για τη μείωση της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία και ότι οι δύο πλευρές κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε η τιμή πώλησης  να μην υπερβαίνει το κόστος μας από τούδε και στο εξής. Σήμερα αγοράζουμε με 10 δολάρια και το πουλάμε με 9», δήλωσε ο Γιλντίζ.
Δήλωσε, ακόμη, ότι η έκπτωση του κόστους και το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου είναι ένα ενιαίο πακέτο στις συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Ο Γιλντίζ και ο Μίλερ, έκαναν  μια διαδρομή με το ελικόπτερο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να ερευνήσουν την πιθανή διαδρομή του ‘τουρκικού αγωγού’.
«Μιλήσαμε για το που μπορεί να κατασκευασθεί ο αγωγός», δήλωσε ο Γιλντίζ.

Το πρόγραμμα εάν οριστικοποιηθεί, θα περιλαμβάνει ένα κομβικό σημείο για διανομή του αερίου στα τουρκο-ελληνικά σύνορα για να μεταφερθεί από εκεί στην Ευρώπη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr