Περιοδεία Τούρκου προέδρου στη Λατινική Αμερική




Το αεροπλάνο που μετέφερε την τουρκική αντιπροσωπεία έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπογκοτά, ‘Ελ Ντοράντα’ στις 01:50 π.μ. τοπική ώρα (06:50 GMT).

Φεβρουάριος 9, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του έφθασαν στην Μπογκοτά, Κολομβία, τη Δευτέρα, την πρώτη στάση της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδεύεται από τη σύζυγό του Emine Erdoğan και την κόρη του, Sümeyye, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου - Mevlüt Çavuşoğlu, Τροφίμων, Γεωργίας και  Κτηνοτροφίας, Mehdi Eker, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Ömer Çelik και τον υπουργό Οικονομίας, Nihat Zeybekci.

Μετά την Κολομβία η τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Κούβα και το Μεξικό.
Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας, υψηλού επιπέδου σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 1995.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Κολομβία, την Κούβα και το Μεξικό, σημειώνει η Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr