Η Βουλγαρία επιδιώκει σύμφωνο γειτονίας, αλλά δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό» έθνος




Φεβρουάριος 5, 2015.

Σκόπια.

Η περίφημη άρνηση (της ύπαρξης)  των «Μακεδόνων», από τον καθηγητή ιστορίας του πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο, Πλάμεν Παβλόφ, την ημέρα της γέννησης του Γκότσε Ντέλτσεφ,   δίνει την εικόνα, ότι από τη μία θεωρεί ότι πρέπει η Βουλγαρία να αναπτύξει τις πιο φιλικές και καλές σχέσεις γειτονίας με τα Σκόπια και την τοπική πολιτική ελίτ, από την άλλη εξαπλώνει το μίσος και τις κατηγορίες, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Sitel’.


«Αυτό που γίνεται από την παραποτάμια πόλη του Βαρδάρη (Σκόπια),  είναι μια πολιτική δημαγωγία και ένα τεράστιο ψέμα. Υπάρχουν θεμελιώδεις αλήθειες που δεν υπόκεινται σε καμία αναπροσαρμογή. Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος  αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ζέλιου Ζέλεφ,  έδειξε με τον τρόπο του ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Η Βουλγαρία κατά την εποχή του Ζέλεφ αναγνώρισε τα Σκόπια, ως «Μακεδονία», όταν ο λαός του γειτονικού κράτους ήταν μόνος του. Ο Ζέλεφ δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους», είπε ο Παβλόφ.

Ο ίδιος ο ιστορικός- συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων-  δεν κρύβει το μίσος του κατά των «Μακεδόνων» και δράττεται κάθε ευκαιρίας, ακόμη και σε νεφελώδη ζητήματα της βουλγαρικής γλώσσας.

«Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική οντότητα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς, έλεγαν ότι ομιλείτο και μια «σλαβική» γλώσσα, δηλαδή η παλιοβουλγαρική. Γιατί μια ειδική σλαβική γλώσσα,  δεν υπήρξε ούτε τότε, ούτε σήμερα. Σήμερα υπάρχουν οι γλώσσες βουλγαρική, σερβική, πολωνική, ενώ αυτή που ονομάζουν «μακεδονική» τη δημιούργησαν οι Κομμουνιστές», πιστεύει ο Παβλόφ.

Αυτός, ο αμφιλεγόμενος ιστορικός- τελειώνει το δημοσίευμα- δείχνει ότι η βουλγαρική ιστορία αποτελεί ένα μέσο, το οποίο προωθεί και αξιώνει την εξάλειψη του «μακεδονικού» έθνους, γλώσσας και πολιτισμού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr