Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Μόσχα- θα πάει στις 9 Μαΐου




Φεβρουάριος 5, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη του στις εκλογές στην Ελλάδα και την ανάληψη των καθηκόντων του.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, όπως σημειωνει το Itar Tass.

«Πριν από δέκα λεπτά έληξε η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου μας και του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και πάλι χαιρέτισε προσωπικά τον Τσίπρα, με την ορκωμοσία του», δήλωσε ο Οσάκοφ. 

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, κατά τη διάρκεια της συνομλίας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για πιο ενεργή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Η συζήτηση ήταν φιλική και εποικοδομητική με ένα ισχυρό στρατηγικό χαρακτήρα στη σχέση.

«Ο πρόεδρος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε μια βολική ημερομηνία για αυτόν», είπε ο Ουσάκοφ.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι συνομιλητές συζήτησαν διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία καθώς και «την περίφημη ιστορία του τουρκικού South Stream», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσίπρας τον Μάιο στη Μόσχα

Νεότερο δημοσίευμα, από το AFP, αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα  επισκεφθεί τη Μόσχα το Μάιο, όπου θα παραβρεθεί στη Γιορτή της Νίκης- της 70ης επετείου της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου στη Μόσχα πραγματοποιείται μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr