Βουλγαρία: Η υποστήριξη προς την ΕΕ, περνά από τη συμφωνία καλής γειτονίας




Φεβρουάριος 12, 2015.

Σόφια.
 
Εκκρεμεί η ημερομηνία για συνομιλίες μεταξύ της βουλγαρικής και της σκοπιανής ομάδας διαβούλευσης για την προετοιμασία της σύμβασης καλής γειτονίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντάνιελ Μίτοφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.


 «Οι Σχέσεις Καλής Γειτονίας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για υποστήριξη προς την ευρωπαϊκή κατεύθυνση,  με κάθε μία χώρα από τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της FYROM.

Θα πρέπει  να γίνουν αυτές οι προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας, ώστε να διαμορφωθεί ένας κατάλληλος τρόπος», είπε ο Μίτοφ.

Υπενθύμισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν μεταξύ της Σόφιας και των Σκοπίων για τη Σύμβαση  καλής γειτονίας.

«Κατά την επίσκεψη του προέδρου των Σκοπίων, στη Βουλγαρία, κατέστη σαφές ότι η διακήρυξη του 1999 και το περιεχόμενό της, θα πρέπει να ενσωματωθούν  στη σχετική συμφωνία, κατά το στάδιο της ετοιμασίας της», δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει κατά αυτόν τον τρόπο, σημειώνει το 24Vesti των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr