Ο Πρόεδρος της Κύπρου καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία





«..πολλοί από τους φίλους που δείχνουν τόσο έντονα την ανησυχία τους για άλλες χώρες παραμένουν σιωπηλοί σε αυτές τις περιπτώσεις»

Φεβρουάριος 26, 2015.

Με απόλυτη επιτυχία έχει στεφθεί η επίσκεψη στη Μόσχα, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Μόσχα.


Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο οίκημα του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων Tass, στη Μόσχα, στο οποίο ενωρίτερα παρακάθισε σε γεύμα με αρχισυντάκτες των κυριοτέρων ρωσικών ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του στη Ρωσία ως μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις του και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την πολύμορφη στήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, καθώς και σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται της κυπριακής οικονομίας.

Σχόλιο για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Κληθείς να σχολιάσει την παραβίαση από την Τουρκία στο έδαφος της Συρίας με τη μετακίνηση οστών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν είναι μόνο σε αυτή την περίπτωση όπου η Τουρκία προβαίνει σε παραβιάσεις, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και για 40 χρόνια την εδαφική της ακεραιότητα.

Δυστυχώς, είπε, πολλοί από τους φίλους που δείχνουν τόσο έντονα την ανησυχία τους για άλλες χώρες παραμένουν σιωπηλοί σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθώντας πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών, ιδιαίτερα όσοι θέλουν να εμφανίζονται ως να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, όπως σημειώνει η Αλήθεια της Κύπρου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr