“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το φράχτη στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας”




Φεβρουάριος 9, 2015.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα το νέο κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί να κατεδαφίσει τον επίμαχο φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία.


Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορά του ‘APA’ [Austria Presse Agentur- Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων]:

«Αυτό, είναι πραγματικά, μια δυστυχία σε μια δημοκρατική χώρα,  να έχει έναν φράχτη στα σύνορά της», δήλωσε ο Γιώργος Χονδρός,  πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ στο‘APAστη Βιέννη .

Το έργο που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2012 έχει δώσει ένα λάθος μήνυμα.
«Η Ελλάδα είναι πύλη προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Χονδρός.

Ο συνοριακός φράχτης, είχε επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι ανάγκασε τους παράνομους μετανάστες να προσανατολισθούν στην επικίνδυνη  διέλευση μέσω θαλάσσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά η αυστηρή μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα να τελειώσει τώρα. Η νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε όλους τους αλλοδαπούς που γεννιούνται στη χώρα, την ελληνική υπηκοότητα.

Επίσης, το άσυλο να διευκολύνει ώστε να καταγραφούν με ‘ασφάλεια’ περισσότεροι μετανάστες χωρίς  διαδικασίες.

«Η πολιτική του ασύλου, θα πρέπει να σχεδιασθεί από το μηδέν. Είμαστε, διατεθειμένοι να θέσουμε νέα δεδομένα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο Χονδρός, εκπρόσωπος  της περιβαλλοντικής  επιτροπής του κόμματος.

Η Ελλάδα έχει επικριθεί διεθνώς, λόγω της κακής μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο.
Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε βοήθεια από την Ευρώπη. Οι κανόνες του Δουβλίνου που ορίζουν τα ίχνη του φυγά στη χώρα άφιξής του στην ΕΕ, θα πρέπει να προσαρμοστούν, λέει ο Γιώργος Χονδρός, ο οποίος πρόσθεσε: « Για εμάς το Αιγαίο, είναι μια θάλασσα ειρήνης και όχι ένα νεκροταφείο απελπισμένων ανθρώπων», σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr