Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να μην διεξάγει απροειδοποίητες στρατιωτικές ασκήσεις





Μάρτιος 19, 2015.

Το ΝΑΤΟ εκφράζει ‘ανησυχία’ για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διοργανώνονται από τη Ρωσία απροσδόκητα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση  που δημοσιεύθηκε το ρωσικό πρακτορείο TASS.


«Το ΝΑΤΟ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του, σχετικά με ασκήσεις έκτακτης ανάγκης που διοργανώνονται από τη Ρωσία», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

«Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 12 στρατιωτικές ασκήσεις αιφνιδιαστικά κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το ΝΑΤΟ δεν έχει διεξάγει τέτοιες στρατιωτικές κινήσεις Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο ρωσικό πρακτορείο.

Την Τρίτη, ο Αλεξέι Μέσκοφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει «βαθιά ανησυχία» από στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που γίνονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Σκάφη του ΝΑΤΟ διεξάγουν ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αρκτική, στην Κριμαία, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr