Πάνω από 7.000 Τυνήσιοι εντάχθηκαν στο ‘Ισλαμικό Κράτος’




Μάρτιος 19, 2015.

Ένας αυξανόμενος αριθμός Τυνήσιων έχει ενταχθεί στις τάξεις  της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους. Όπως πιστεύεται 4.000 εξτρεμιστές βρίσκονται σε μάχες στη Λιβύη και άλλοι 3.000 εξτρεμιστές πολεμούν στο πλευρό των φανατικών ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ.


Αυτοί, αλλά πιθανόν και άλλοι Τυνήσιοι, θέτουν απειλή για την πατρίδα τους, όσο και σε άλλες 15 χώρες στην υποσαχάρια και τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταξύ των χωρών που κινδυνεύουν περισσότερο είναι το Τσαντ, ο Νίγηρας και η Μαυριτανία, όπου η φτώχεια επιδεινώνεται και τα προβλήματα αυξάνουν λόγω της ξηρασίας αλλά και της κακής διακυβέρνησης, λένε οι ειδικοί.

Μέχρι πρόσφατα, υπήρχε μικρή εκτίμηση για τους μεγάλους αριθμούς των Τυνήσιων που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό κράτος, όπως γράφει το Islam Times.

Η αύξηση των τζιχαντιστών στη Βόρεια Αφρική, αποτελεί, μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, επειδή οι βορειοαφρικανοί έχουν την ευχέρεια εύκολα να κρύβονται μέσα στις μεγάλες κοινότητες των μεταναστών που ζουν στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και άλλες χώρες. 

Η Τυνησία είναι μια πρώην γαλλική αποικία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr