Επικεφαλής Λουγκάνσκ: Η Ουκρανία εξαπάτησε κατάφωρα τη συμφωνία του Μινσκ




Μάρτιος 19, 2015.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλότνιτσκι, πιστεύει ότι η Ντονμπάς δεν θα επιστρέψει στην Ουκρανία. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειες των αρχών του Κιέβου δείχνουν την πρόθεση να περάσουν από την ίδια αντιμετώπιση. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα επιχειρήματα και τα γεγονότα.

Ο Πλότνιτσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν σαφώς ότι η Ουκρανία «εξαπάτησε κατάφωρα και προκάλεσε σύγχυση σε όλον τον κόσμο» με τις διαβεβαιώσεις της μετά τη συμφωνία του Μινσκ.

«Η Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς ο στόχος όλων των συμφωνιών ήταν απλά μια ειρηνική αλλαγή στην Ουκρανία. Ευτυχώς για εμάς γιατί θα ζήσουμε χωριστά από τους νόμους της», ανέφερε οι επικεφαλής της αποσχισθείσας δημοκρατίας, σύμφωνα με το Tass.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το κοινοβούλιο (Βερχόβνα Ράντα) της Ουκρανίας, ενέκρινε τον κατάλογο των περιοχών που πρέπει να λάβουν ειδικό καθεστώς.

Ωστόσο, αυτό θα καθυστερήσει μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία.

Η απόφαση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας προκάλεσε τη λύπη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επέστησε την προσοχή στην παραβίαση των ρυθμίσεων του Κιέβου στο Μινσκ.

Ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε η Γαλλία και η Γερμανία να κάνουν κοινό διάβημα στο Κίεβο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr