ΝΑΤΟ: Ζητούμε ανεξάρτητη και σε βάθος έρευνα για τις υποκλοπές στα Σκόπια




Μάρτιος 11, 2015.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες, ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές αξίες στη χώρα.


Ο Στόλτενμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ότι πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  υπάρχουν ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως καθημερινά διατείνεται η κυβέρνηση των Σκοπίων από τα ελεγχόμενα από αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της FYROM, στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, απάντησε, επίσης,  σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει ποιες μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Νίκολα Γκρούεφσκι, βρίσκονται πίσω από την απόπειρα αποσταθεροποίσης της χώρας, ο Στόλντενμπεργκ είπε ότι δεν ήθελε να αναφερθεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

«Ζητούμε μια ανεξάρτητη και σε βάθος έρευνα σχετικά με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για ό, τι συνέβη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Οι συνομιλητές συζήτησαν την ένταξη των Σκοπίων, στο ΝΑΤΟ, και ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η κατάσταση παραμένει σε μια λύση στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.

Χαιρέτησε τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM στον τομέα της άμυνας, αλλά προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, κυρίως στον «πολιτικό διάλογο, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και του κράτους δικαίου», γράφει το δημοσίευμα της DW στη σλαβο-σκοπιανή γλώσσα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr