Νταβούτογλου σε Κούρδους: Τούρκοι και Κούρδοι ενωμένοι στο όνομα του Αλλάχ




Μάρτιος 21, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προέτρεψε τον τουρκικό και τον κουρδικό πληθυσμό για ενότητα στο όνομα της κοινής πίστης, σε ομιλία του προς τιμή της γιορτής  Νεβρούζ.


Το Νεβρούζ ή Νεβρόζ ή Ναβρούζ, μεταφράζεται από την περσική γλώσσα ως «νέα ημέρα» και γιορτάζεται στο Ιράν, το Αφγανιστάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν το Ουζμπεκιστάν, την Ινδία, την Τουρκία, το ιρακινό Κουρδιστάν, στην Αλβανία, τα Σκόπια και ορισμένες περιοχές της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Είναι η γιορτή της εαρινής ισημερίας και η έναρξη του νέου γεωργικού έτους.

«Οι Τούρκοι και οι Κούρδοι ήταν αδέλφια για την πραγματική ιστορία και θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Ως εκ τούτου, ας σταθούμε ώμο με ώμο, στο όνομα της κοινής μας πίστης και να μην ενδώσουμε στις προκλήσεις. Ας θάψουμε το μίσος, τη βία και τα όπλα, δεν αξίζουν στη νεολαία μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ειρήνη στη γη μας», είπε ο Νταβούτογλου, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr