Το Κρεμλίνο ανησυχεί ιδιαίτερα με τους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία




Μάρτιος 23, 2015.

Μόσχα- Ρωσία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, που αποτελούν παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ.


«Η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, παραβιάζοντας τις ειδικές διατάξεις της συμφωνίας του Μινσκ», αναφέρει το πρακτορείο Tass,  σύμφωνα με αυτά που είπε ο γραμματέας του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι πρέπει να εισαχθούν  νέες κυρώσεις κατά του Κιέβου, αφού δεν τηρεί την υπογραφείσα συμφωνία του Μινσκ και λυπάται που  τέτοιες αντιδράσεις ακούγονται μόνο από τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην επιθετικότητα  του Κιέβου  και στην καταπάτηση της συμφωνίας του Μινσκ, δήλωσε ότι η απόσυρση των βαρέων  όπλων του ουκρανικού στρατού  από τα πεδία των μαχών,  ήταν, τελικά,  μια ‘μπλόφα’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr