Η Τουρκία στέλνει στρατιωτική βοήθεια στη Βαγδάτη




Δύο αεροπλάνα  (C-130) που μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, έχουν προσγειωθεί στη Βαγδάτη, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Μάρτιος 3, 2015.

Η παράδοση της στρατιωτικής βοήθειας έρχεται εν μέσω δημοσιευμάτων, ότι η Τουρκία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μια αναμενόμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’  για την ανάληψη του ελέγχου της Μοσούλης.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, άφησε την ‘πόρτα μισάνοικτη’ τη Δευτέρα για τη συμμετοχή της Τουρκίας σε μια επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από τις ιρακινές δυνάμεις, τους Κούρδους Πεσμεργκά και Σιίτες πολιτοφύλακες, υποστηριζόμενοι από την αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού.

«Η Τουρκία είναι μέλος του συνασπισμού», είπε. «Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει αρχίσει να συμβάλλει ενεργά στην διοίκηση του συνασπισμού... Όταν θα έρθει η ώρα, η Τουρκία θα προβεί σε εκτίμηση, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά μας συμφέροντα και την πλήρωση των ευθυνών μας στην ένταξη στον συνασπισμό».

Η μάχη για τη Μοσούλη αναμένεται να είναι καθοριστική για τον αγώνα. 

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ιρακινο - κουρδική στρατιωτική δύναμη, 20 χιλιάδων έως 25 χιλιάδων, ετοιμάζεται να ανακαταλάβει την πόλη, πιθανότατα τον Απρίλιο ή τον Μάιο, επισημαίνει το δημοσίευμα.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr