Επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη στη Βουλγαρία




«Ρατσιστικές επιθέσεις σε τζαμιά στη Βουλγαρία», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα

Μάρτιος 3, 2015.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης  αναφέρουν – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- την παραμονή της σημερινής 137ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, έγιναν επιθέσεις κατά τζαμιών από άγνωστους, αργά το βράδυ.


Επιθέσεις είχαν γίνει και την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία,  όπου άγνωστοι πέταξαν στην πόρτα  ενός τζαμιού χοιρινά πόδια, ενώ οι μουσουλμάνοι αναφέρουν ότι συχνά γίνονται στόχοι ρατσισμού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι μουσουλμάνοι που ζουν στο Μπλαγκόεβγκραντ οργάνωσαν  πορεία  στο Γκότσε Ντέλτσεφ για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις των Βουλγάρων κατά του Ισλάμ στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας «κατά των διακρίσεων» και «κατά της ισλαμοφοβίας» και κυριάρχησαν συνθήματα για τη θρησκευτική ανεκτικότητα και το σεβασμό μεταξύ των πολιτών, όπως σημειώνει το κείμενο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr