Σκόπια: Το σήριαλ των μαζικών υποκλοπών δεν έχει τέλος





Ο Δήμαρχος Κέντρου (Σκοπίων) Αντρέι Ζερνόφσκι καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα για εκλογική νοθεία


Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)



Μάρτιος 12, 2015.

Σκόπια.

Ο Αντρέι Ζερνόφσκι, δήμαρχος  του δήμου “Centar” [Κέντρο] των Σκοπίων, είναι ο μόνος δήμαρχος του ευρύτερου συμπλέγματος της πόλης των Σκοπίων, που ανήκει στο αντιπολιτευτικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα- LDP, και είναι αυτός που αγωνίστηκε με πολλές νομικές μάχες, για την ανάσχεση του αντι-ορθολογικού σχεδίου «Σκόπια 2014» κατά της κεντρικής κυβέρνησης.


Ο Ζερνόφσκι  είχε πραγματοποιήσει  συνέντευξη Τύπου για την  χειραγώγηση του κόμματος VMRO-DPMNE κατά τις εκλογές του 2012 στο δήμο του.
Τότε, είχε καταγγείλει την εκλογική νοθεία σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Best Western» κατά τις δημοτικές εκλογές  του 2012 στις οποίες νίκησε τον  ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Βλαντίμιρ Τοντόροβιτς, υποψήφιος του VMRO.

Επιβεβαίωση της εκλογικής νοθείας και στις δημοτικές εκλογές

Η συνομιλία που υποκλάπηκε και  παρουσιάστηκε,  για την  περίπτωση της υπόθεσης του Ζερνόφσκι,  χαρακτηρίστηκε ως απόδειξη ότι η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα σε συνομιλία που είχε με τον υπουργό Νίκολα Τοντόροφ, αρνήθηκε να δεχθεί τις καταγγελίες του Ζερνόφσκι για φερόμενη εκλογική νοθεία, όπως εντοπίστηκε στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών.

Κατάστρεψαν ανελκυστήρες για να μην ψηφίσουν οι ηλικιωμένοι

Επίσης, ένα άλλο τηλεφώνημα από το VMRO-DPMNE με άγνωστο συνομιλητή έφερε στην επιφάνεια το μαζικό σαμποτάζ των ανελκυστήρων στο κέντρο των Σκοπίων, που χαιρετίστηκε ως καλό τέχνασμα, που θα αποτρέψει τους ηλικιωμένους να πάνε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν, όπως αυτό έγινε γνωστό  σε παρόμοια δημοσίευση κατά τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του SDSM τη Δευτέρα.

Κόψανε και την  …κυκλοφορία προς τα εκλογικά κέντρα

Μάλιστα, σε συνομιλία που καταγράφηκε μεταξύ του αρχηγού της Διοίκησης για την Ασφάλεια και την Αντικατασκοπεία (UBK), Σάσο Μιγιάλκοφ με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακέφσκι επιβεβαιώνεται ότι στη μέση της εκλογικής διαδικασίας, κόπηκε, σκόπιμα,  η κυκλοφορία σε διάφορα εκλογικά κέντρα που ήταν σε πολυώροφα κτήρια.

Ο Γιανακέφσκι επικοινώνησε, επίσης, με την κομματική ακτιβίστρια Ιρένα Μίσεβα, προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους υπέρ του VMRO-DPMNE, από δασκάλους που λειτουργούσαν στα σχολεία του δήμου του ‘Centar’.
 
Απάτη με άκυρα ψηφοδέλτια

Ακόμη πιο εντυπωσιακή απόδειξη της εκλογικής απάτης που αναγνωρίζεται στον Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι η εισαγωγή πολιτών της Αλβανίας  στις δημοτικές εκλογές  στο δήμο των Σκοπίων, αλλά απέτυχε πάλι να  δημιουργηθεί πλειοψηφία υπέρ του κόμματός του, VMRO-DPMNE.

Τότε, για να βελτιώσει την κατάσταση, ο Γκρούεφσκι εξέδωσε διαταγή στο Γιανακέφσκι, σε όποια εκλογικά τμήματα δεν ερχόταν πρώτο το VMRO-DPMNE, να κηρύξει  τα ψηφοδέλτια ως άκυρα.

Υπουργός Εσωτερικών: Καταστρέψτε τα αρχεία στο Δήμο

Η υπουργός Εσωτερικών, Γιανκουλόφσκα, επίσης, μετά την προφανή αποτυχία του κόμματος της στο δήμο ‘Centar’ των Σκοπίων, απαίτησε μαζική διαγραφή των τοπικών ηλεκτρονικών δεδομένων της κυβέρνησης στα ηλεκτρονικά αρχεία του Δήμου, προκειμένου να χαθούν  τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις οικονομικές δαπάνες που συνδέονται με την παραγγελία των μνημείων του σχεδίου «Σκόπια 2014».

Εν κατακλείδι, σημειώνεται ότι αν και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, έχει διαφορετικέ ιδεολογικές αρχές με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- SDSM,  τα δύο μέρη είναι σε συνασπισμό σε επίπεδο αρχηγών στον αγώνα κατά  της κυριαρχίας του Νίκολα Γκρούεφσκι  και του μικρού αριθμού των ατόμων που αποτελούν τον κλεπτοκρατικό εσωτερικό κύκλο ως προτεραιότητα , αφήνοντας προσωρινά τις διαφορές τους στην άκρη.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr