Ιράκ: Σκληρές μάχες με τους Τζιχαντιστές σε πολλά μέτωπα




Μάρτιος 11, 2015.

Βαγδάτη.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι μαχητές από αραβικές και κουρδικές φυλές, στην πόλη Χαουΐγια, νότια του Κιρκούτ, εξαπέλυσαν επίθεση στους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη.


Σύμφωνα με την πηγή, οι μάχες ξέσπασαν μετά από στοχευμένους βομβαρδισμούς σε οχυρά του ‘Ισλαμικού κράτους’, κατά τους οποίους σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών.

Πριν από την χερσαία επίθεση, ένα αεροσκάφος του Συνασπισμού άρχισε επιδρομή με στόχο το κέντρο της Χαουΐγια, βομβαρδίστηκε το κτήριο του Δήμου, όπου βρίσκονταν μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό τους.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, οι ιρακινές δυνάμεις βρίσκονται περίπου εξακόσια μέτρα από το κέντρο της Τικρίτ, αφού έχουν αναλάβει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος και του βορειοδυτικού της πόλης.

Πηγές επισημαίνουν ότι ο έλεγχος του κέντρου της πόλης, πιθανόν να αργήσει, γιατί οι τζιχαντιστές έχουν παγιδεύσει όλους τους δρόμους που οδηγούν εκεί.

Σύμφωνα με το Ιρακινό υπουργείο Άμυνας, οι κάτοικοι της πόλης έχουν βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις για να φθάσουν στο σημείο αυτό, όπως σημειώνει το Σκάι Νιουζ Αράμπια.

Το αραβικό δημοσίευμα σημειώνει ότι σκληρές μάχες διεξάγονται στο Ραμάντι, στην επαρχία Ανμπάρ μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών.

Ιρακινή στρατιωτική πηγή ανέφερε, ακόμη,  ότι οι τζιχαντιστές προέβησαν σε αιφνιδιαστική επίθεση σε θέσεις των δυνάμεων Πεσμεργκά, αλλά οι Κούρδοι μαχητές, ήταν σε θέση να ανατρέψουν την επίθεση, σημειώνει το δημοσίευμα δίνοντας μια εικόνα αδιάκοπων μαχών στο έδαφος του Ιράκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr