Στη Γαλλία σε επιφυλακή 10 χιλιάδες στρατιώτες για επιθέσεις τζιχαντιστών




Μάρτιος 12, 2015.

Παρίσι.

 Η Γαλλία θα συνεχίσει για τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να διατηρεί 10.000 στρατιώτες σε περιπολίες σε αστικές περιοχές στη  χώρα, μετά από τις επιθέσεις των Τζιχαντιστών στη χώρα, τον Ιανουάριο.


«Η απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μας, εξακολουθεί να είναι υψηλή» ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μετά από ειδική σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αρχηγός του κράτους αποφάσισε να διατηρήσει το σημερινό επίπεδο του στρατού σε ετοιμότητα υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας από το αντίστοιχο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 7.000 από τους στρατιώτες  έχουν αναπτυχθεί, κυρίως, για την επιτήρηση και προστασία των θρησκευτικών κτηρίων, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.

Ο υπουργός Άμυνας,  Jean-Yves Drian,  μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε, χθες, ότι τα στρατεύματα θα παραμείνουν στις θέσεις, τουλάχιστον μέχρι την αρχή του καλοκαιριού.

Στρατιώτες περιπολούν τους σταθμούς, τράπεζες, ταχυδρομεία και άλλους πιθανούς στόχους.


Tanjug
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr