Τουρκία: Ο Οτσαλάν καλεί για εποχή ειρήνης, επαναλαμβάνει το αίτημα για αφοπλισμό






Μάρτιος 21, 2015.

Ο φυλακισμένος ηγέτης του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κάλεσε τα Σάββατο στην γιορτή του νέου κουρδικού έτους- Νεβρούζ,  για την πραγματοποίηση ενός  συνεδρίου  της μαχητικής ομάδας, για τον τερματισμό της εξέγερσης που διαρκεί εδώ και τρεις δεκαετίες με  επιθέσεις  εναντίον του τουρκικού κράτους.


«Ο αγώνας  του 40χρονου κινήματός μας, που μας έχει γεμίσει με πόνο, δεν πήγε στο βρόντο, αλλά τώρα  έχει φθάσει σε αδιέξοδο», δήλωσε ο Οτσαλάν στο μήνυμά του που ανέγνωσαν δύο Κούρδοι πολιτικοί σε μεγαλειώδη συγκέντρωση για την κουρδική γιορτή  ‘Νεβρούζ’, του νέου έτους.

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ στην νοτιοανατολική Τουρκία για να ακούσουν το μήνυμα του ηγέτη των Κούρδων, Οτσαλάν.

«Η ιστορία και ο λαός μας απαιτούν από εμάς μια δημοκρατική και ειρηνική λύση, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής», είπε καλώντας σε ένα συνέδριο τους επικεφαλής του PKK για «καθορίσουμε την πολιτική και κοινωνική  στάση μας σε αρμονία με το πνεύμα της νέας χρονικής περιόδου».

Οι Κούρδοι ντυμένοι με πολύχρωμα  ρούχα, κατά την έναρξη της Άνοιξης που είναι η πρωτοχρονιά των Κούρδων , γέμισαν την πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ και χόρεψαν  πατριωτικούς  κουρδικούς χορούς και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, όπως γράφει η εφημερίδα Μπουκούν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr