Σκόπια: Και το άλλο αλβανικό κόμμα θα συμμετάσχει στην Κυβέρνηση




Προσπάθεια  του Νίκολα Γκρούεφσκι να πάρει με το μέρος του, τους Αλβανούς

Μάρτιος 15, 2015.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (PDSH ή DPA), σύντομα θα γίνει μέρος του συνασπισμού της κυβέρνησης των Σκοπίων, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.


Η πληροφορία- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων- έρχεται από την εφημερίδα «Ούτρινκσι Βέσνικ», ενώ δεν γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ηγέτη του αλβανικού κόμματο, Μεντούχ Τάτσι και του ηγέτη του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι και το αποτέλεσμα θα κοινοποιηθεί τις ερχόμενες  ημέρες.

Επίσημα τα δύο μέρη δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτε σχετικά με την είδηση αυτή της συνεργασίας, ούτε το, ήδη, μέρος της κυβέρνησης,  αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκρούεφσκι σχεδιάζει αλλαγές στην κυβέρνησή του, σχετικά με τους υπουργούς  που αναφέρονταν στις τηλεφωνικές συνδιαλέξει που υποκλάπηκαν και δημοσιεύθηκαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.

Αναλυτές, προσκείμενοι στην κυβέρνηση, προέτρεψαν τον Γκρούεφσκι να προχωρήσει  σε μια διευρυμένη ατζέντα  του υπουργικού συμβουλίου, βάσει των εξελίξεων του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά να παραμείνει αυτός ως πρωθυπουργός.

Ένα πολιτικό χαρτί του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι να λάβει με το μέρος του τα μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα, έστω και με παραχωρήσεις, προκειμένου να απομονώσει το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr