Οι ΗΠΑ είναι υπέρ της λύσης δύο κρατών- Ισραήλ και Παλαιστίνης




Μάρτιος 20, 2015.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, την Πέμπτη, και τον διαβεβαίωσε για τη θέση της Ουάσιγκτον στην υποστήριξη  για λύση  στο παλαιστινιακό την «ύπαρξη δύο κρατών» στην περιοχή. (Ισραήλ- Παλαιστίνη).


Σύμφωνα με το αραβικό Σκάι Νιουζ, «ο πρόεδρος υπογράμμισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην παλαιά λύση της ύπαρξης δύο κρατών,  που οδηγεί σε ένα ασφαλές Ισραήλ, παράλληλα με μια Παλαιστίνη κυρίαρχη και βιώσιμη».

Πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση για την ισραηλινο- παλαιστινιακή  διένεξη.

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε έντονα τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Νετανιάχου κατά την προεκλογική εκστρατεία που  έφθασε σε ακραίες θέσεις.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος κέρδισε στις εκλογές την εβδομάδα αυτή,  επανέλαβε  τις απόψεις του,  ότι οι περιφερειακές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr