«Η Ελλάδα αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να κρατήσει τις προτάσεις για τον εαυτό της»




Μάρτιος 8, 2015.

«Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στην Ελλάδα τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ασκήσει την κυριαρχία της», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Η Τουρκία θα πρέπει να κρατήσει τις προτάσεις της σχετικά με την ευθύνη για τον εαυτό της. Τίποτε άλλο πέραν αυτού», δήλωσε ο Κούτρας.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών,  το οποίο δήλωσε το Σάββατο ότι οι πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, είναι «απαράδεκτες και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Τον Φεβρουάριο – συνεχίζει το δημοσίευμα της Bugün- ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι το πρόβλημα της Κύπρου παραμένει ως θέμα «εισβολής και κατοχής» για την ελληνική κυβέρνηση.

Επέκρινε την παρουσία των τουρκικών σεισμικών ερευνών με το σκάφος ‘Barbaros’ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ως «προβοκάτσια».

Η Τουρκία είπε ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο «με τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει: 

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίσει την κοινή λογική και να λάβει αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες υπό τον έλεγχό της το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr