Τουρκάλα θα κάνει μήνυση γιατί ταπεινώθηκε σε γαλλικό αεροδρόμιο





Μάρτιος 12, 2015.
Καθώς διέρχονταν από τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, μία Τουρκάλα εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος  AK,  ισχυρίζεται ότι ταπεινώθηκε γιατί την ανάγκασαν να βγάλει στο σακάκι της, ενώ από μέσα φορούσε αμάνικο μπλουζάκι με αποτέλεσμα να φανούν τα γυμνά της χέρια.


Η Τουρκάλα που ονομάζεται Ασίγιε Μπιλγκίν, απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση στις γαλλικές αρχές γιατί  «έχω ζήσει στην Ευρώπη και έρχομαι εδώ επί 31 χρόνια, αντιμετώπισα διάφορες μορφές  διακρίσεων, αλλά όχι σαν αυτήν που με ταπείνωσε», είπε.

Η ίδια διευκρίνισε ότι αρνήθηκε να βγάλει το σακάκι της, μπροστά σε έναν «αρσενικό» αξιωματικό ασφαλείας και τόνισε ότι «είναι μουσουλμάνα και δεν μπορεί να βγάλει το σακάκι της δημόσια» και ζήτησε μια ιδιωτική καμπίνα.

Ο Γάλλος αξιωματικός ασφαλείας  της είπε ότι αυτό που κάνει «δεν θίγει την θρησκευτική ελευθερία  και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είναι οι κανόνες του αεροδρομίου. Τότε- σύμφωνα με την Τουρκάλα- ένας άλλος Γάλλος αξιωματικός φώναξε: «Εδώ είναι Στρασβούργο και δεν έχουμε καμπίνα, να βγάλετε τώρα το σακάκι σας!»

Η Ασίγιε Μπιλγκίν δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι:
«Όλες οι μουσουλμάνες γυναίκες, ειδικά εκείνες που φορούν μαντίλα, μπορεί να αντιμετωπίσουν απάνθρωπη μεταχείριση, παρά τις οικουμενικές αξίες που ισχυρίζονται ότι διαφυλάττουν».

«Και έπειτα λένε για την Τουρκία να εφαρμόσει τον ανθρωπισμό και τις ελευθερίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι «θα καταθέσει αγωγή στις αρχές του αεροδρομίου προκειμένου να δημιουργήσουν μια καμπίνα για έλεγχο των μουσουλμάνων γυναικών»…, όπως σημειώνει η ‘Γενί Σαφάκ’.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr